Verhoeven slaat Ben Saddik in vijfde ronde knockout

Rico Verhoeven heeft vanavond het gevecht om de zwaargewicht-titel in Glory gewonnen van Jamal Ben Saddik. De Nederlander sloeg in Ahoy in Rotterdam zijn Marokkaans-Belgische uitdager in de vijfde en laatste ronde tegen de vlakte.

Bekijk de samenvatting hier.

Nabeschouwing

anp
Volledig scherm
© anp

Door David Hessing

Rico Verhoeven had het moeilijk in de beginfase van het gevecht. Jamal Ben Saddik kwam enkele keren flink door met zijn rechter en raakte het hoofd van de Nederlander vol. Tot lichte teleurstelling van de zo'n 10.000 toeschouwers in Ahoy ging de eerste ronde dan ook naar de uitdager.

Maar uithoudingsvermogen en taaiheid leverden Verhoeven vervolgens de overhand op. Hij kreeg ronde twee, drie en vier in zijn voordeel toegewezen, en in de vijfde ronde vond de verdedigende kampioen het welletjes. Nadat Ben Saddik eerst acht tellen van de scheidsrechter nodig had, kwam Verhoeven met enkele rake beuken door op het hoofd van zijn opponent. Ben Saddik ging tegen het canvas, en het gevecht was voorbij. De titel blijft bij Verhoeven.

Quote

Ik was wat angstig

Rico Verhoeven
anp
Volledig scherm
© anp

Tekentafel
,,Zoals ik vooraf al had gezegd: ik had nog een appeltje met hem te schillen. En dat heb ik gedaan'', zei Verhoeven, die één keer eerder tegen Ben Saddik vocht in 2011 en verloor. ,,Hij heeft me in de eerste ronde een paar keer pijn gedaan. Ik was wat angstig en maakte ook een paar foutjes. Dus ik moet terug naar de tekentafel en zorgen dat ik nóg beter word.''

Voor het uitgelaten publiek in Ahoy had Verhoeven één vraag: ,,Hebben jullie zin in een duel Rico vs Badr in 2018?'' En zo tekende zich het volgende gevecht van het jaar alweer af, nog geen minuut na het vorige. Maar eerst zal Verhoeven willen genieten van deze imponerende overwinning op Ben Saddik.

anp
Volledig scherm
© anp
anp
Volledig scherm
© anp
anp
Volledig scherm
© anp

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Imponerende zege

Een tactical knockout, maar bovenal een imponerende zege van Verhoeven. Zijn uitdager had alleen in de eerste ronde de overhand, maar daarna nam de Nederlander de touwtjes in handen. En in de slotronde sloeg hij vernietigend toe. Hiermee eindigt het liveblog, er volgt nu een verslag.

Verhoeven wint

Rico Verhoeven slaat Ben Saddik knockout! De Marokkaanse Belg krijgt eerst acht tellen van de scheidsrechter, en gaat vervolgens tegen de vlakte na enkele rake stoten van Verhoeven.

Laatste ronde begint

De vierde ronde is ook een prooi voor Verhoeven. Ben Saddik lijkt iets speciaals nodig te hebben in de laatste ronde om nog te kunnen winnen.

Derde ronde

Ook de derde ronde is voor Rico Verhoeven! Krijgt de Nederlander hier de overhand na een bliksemstart van Ben Saddik?

Verhoeven wint ronde

Rico wint de tweede ronde! Dat is een opsteker voor de Nederlander. Nu ronde drie.

Ronde twee voorbij

Ook de tweede ronde zit erop. Rico Verhoeven lijkt er opnieuw nauwelijks aan te pas te komen.

Eerste ronde

De eerste ronde is voorbij en wordt gewonnen door Ben Saddik. Verhoeven kan het rustmomentje goed gebruiken.

Klappen Ben Saddik

Ai, Rico Verhoeven in het nauw! Ben Saddik deelt een paar flinke beuken met zijn rechter uit.

Eerste minuut

De eerste minuut is zeer fel van beide kanten. Zowel Verhoeven als Ben Saddik lijkt op een snelle knockout te mikken.

Referee

Referee Paul Nichols legt nog even snel de regels uit. We kunnen van start gaan: de gong klinkt!

Voorstellen

De mannen worden eerst natuurlijk voorgesteld aan het publiek: eerst uitdager Jamal Ben Saddik, vervolgens titelhouder Rico Verhoeven.

Start gevecht

Het is zover! De 28-jarige Rico Verhoeven staat in de ring tegenover de 27-jarige Jamal Ben Saddik. We gaan beginnen! Vijf rondes van drie minuten. Tenzij er iemand knockout gaat natuurlijk.

Opkomst

De lichten doven, de spots gaan aan. De muziek in Ahoy gaat een tandje harder. De opkomst van de beide heren is aanstaande.

Hét gevecht

Het publiek veert op. Niet alleen vanwege de fraaie knockout van Ilunga, maar ook omdat nu hét gevecht van het jaar aanstaande is: Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik.

Knockout

Ai! Daar gaat Michael Duut tegen het canvas. De rechtse stoot van Danyo Ilunga komt vol op zijn kaak. Hij krabbelt overeind, maar het duurt de scheidsrechter te lang. Dit gevecht is over! Ilunga wint.

Nog één potje wachten

Nu nog één potje tot hét gevecht van het jaar. We krijgen eerst de Nederlander Michael Duut die het in de light-heavyweight-klasse opneemt tegen de Kongolese Duitser Danyo Ilunga. En daarna dus Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik.

Sugden

En de Brit Sugden wint na een unanieme beslissing van de jury!

Tweede gevecht.

Nu krijgen we het tweede gevecht van de avond: de Chinees Chenglong Zhang die het gaat opnemen tegen de Brit Bailey Sugden. Een gevecht in de lichtgewichtklasse.

Rico

Nu dus nog twee potjes voordat we Rico Verhoeven in actie gaan zien tegen Jamal Ben Saddik.

laad oudere berichten
  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    18

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?