Verona van de Leur moest kiezen: ‘Honger of strafblad’

VideoVerona van de Leur (33) leefde twee jaar op straat. De oud-topturnster stopt dit jaar nog met pornowerk en overweegt een rentree in de sport als vertrouwenspersoon. Die ontboezemingen doet ze vooruitlopend op haar Engelstalige autobiografie Simply Verona.

Na jaren is ze de schaamte voorbij. ,,Daar in dat afgeschermde hoekje, deed ik mijn behoefte.’’ Verona van de Leur (33) wijst op een beschut plekje van de overdekte parkeerplaats in een woonwijk ergens in Zuid-Holland. Het gure herfstweer maakt de deplorabele aanblik compleet. In de auto leidden de voormalige turncoryfee en haar vriend ruim twee jaar, van 2008 tot 2010, een zwervend bestaan.

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.