Volledig scherm
Bas Verwijlen. © EPA

Verwijlen strandt in kwartfinales op EK schermen

Bas Verwijlen is op de tweede dag van de EK schermen in Düsseldorf op de achtste plaats geëindigd op degen. Na zes overwinningen op rij moest de 35-jarige Brabander in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in de Tsjech Jiri Beran. De drievoudige olympiër van TeamNL verloor met 15-10.

Tristan Tulen, Rafael Tulen en Randy Postma wonnen eveneens drie partijen in de poulefase. Zij waren daardoor evenals Verwijlen vrijgesteld van de eerste knock-outronde, maar verloren daarna hun eerste partij in het hoofdschema (laatste 64). Eline Rentier (floret) eindigde als 43e na haar nederlaag in de eerste eliminatie tegen de Française Solene Butruille (14-15).

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”