VIDEO: Verhoeven wint gevecht van de eeuw na armblessure Hari

Het gevecht van de eeuw tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is in de tweede ronde plots geëindigd na een armblessure van Hari.

Na afloop van het gevecht zei Hari teleurgesteld te zijn dat het gevecht op deze manier moest eindigen. De uitnodiging van Verhoeven op een rematch accepteerde hij. Daarbij gaf hij gelijk aan dat 'Verhoeven volgend jaar neer gaat.'

Hari moest de strijd in de tweede ronde staken met een enorme zwelling op zijn rechteronderarm, nadat de eerste ronde op punten naar Verhoeven ging. Zo eindigde het langverwachte gevecht tussen de twee Nederlandse topvechters in een anticlimax. ,,Zo wil ik eigenlijk niet eindigen '', zei Verhoeven. ,,Maar het is zoals het is.''

,,Zo wil ik niet verliezen en hij niet winnen'', concludeerde Hari met zijn gekwetste arm in het verband. ,,Volgend jaar doen we het weer en dan ga je er aan.'' Zo krijgt het gevecht tussen beide kickboksers mogelijk een tweede aflevering. Het eerste gevecht begon met een opmerking van Verhoeven, die Hari uitdaagde op televisie. De Marokkaan accepteerde de uitdager meteen.

Volledig scherm
Badr Hari in de ring voorafgaand aan zijn gevecht met Rico Verhoeven tijdens de GLORY COLLISION en GLORY 36. © ANP
Volledig scherm
Badr Hari in gevecht met Rico Verhoeven tijdens de GLORY COLLISION en GLORY 36. © ANP
  1. Hardlooppodcast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Hardloop­pod­cast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Dit keer te gast: Jos Hermens, autoriteit in de atletiek en spraakwaterval. In wat klinkt als een vlucht door vijftig jaar atletiek spreekt de bevlogen Hermens over anarchisme, de Sixties, trainingsweken van 350 kilometer, zwart-witbeelden van Abebe Bikila, de opkomst van de Afrikaanse langeafstandslopers, de evolutie van zijn sport, regels waar hij tegen strijdt, een concert van Pink, de wereldkampioenschappen in Doha en geraniums.