Volledig scherm
Beitske Visser. © REUTERS

Visser net buiten podium bij eerste W Series-race ooit

Op Hockenheim is zaterdagmiddag geschiedenis geschreven. De allereerste race van de W Series deed het Duitse circuit aan. Beitske Visser, gestart op de achtste plek, viel net buiten het podium.

Vlak na de start werd al snel de gele vlag getoond en kwam de safety car de baan op, na een incident tussen twee coureurs. Na vijf minuten volgde een herstart van de race. Visser klom daarna op naar de vierde plaats. 

Die gaf de Nederlandse niet meer af, maar zij bleef wel op gepaste afstand van de als derde geëindigde Marta Garcia. Winnares Jamie Chadwick schreef de allereerste W Series race op haar naam en kwam ruim één seconde voor Alice Powell over de streep. 

Overstap Formule 1

De W Series, de racesport waaraan alleen vrouwen deelnemen, is opgezet om voor vrouwen de overstap naar de Formule 1 gemakkelijker te maken. Ze rijden in identieke Formule 3-bolides en strijden om een prijzenpot van 1,5 miljoen dollar (bijna 1,4 miljoen euro).

Kan Max Verstappen ooit verslagen worden door een vrouw? Bewegingswetenschapper Karin Gerrits legt het uit in de Universiteit van Nederland:

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”