Volledig scherm
Martin Fitzmaurice. © PRO SHOTS

Voice of Darts op matje voor racistische grap

VideoMartin Fitzmaurice, de beroemde mastercaller in het darts, moet bij de Britse dartsbond op het matje komen voor een racistische opmerking die hij afgelopen weekeinde maakte tijdens een landenwedstrijd tussen Engeland en Schotland.

Volledig scherm
© YouTube

De 72-jarige Engelse speaker, bekend van gevleugelde opmerkingen als 'Lets play darts' en 'Are you ready', maakte tijdens een onderbreking een grap over buitenlanders in Engeland: 'What's black and eats bananas? Half of London.'

Het evenement werd live via de site van de British Darts Organisation (BDO) uitgezonden en de racistische opmerking van Fitzmaurice veroorzaakte daarna veel commotie op sociale media.

De BDO heeft zich inmiddels verontschuldigd voor het voorval en laat in een verklaring weten dat het geen enkel geval van racisme tolereert. Fitzmaurice zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de disciplinaire commissie van de bond. Mogelijk hangt hem ontslag boven het hoofd.

De mastercaller heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. 'Het was niet serieus bedoeld. Als ik iemand heb beledigd, bied ik mijn excuses aan', aldus Fitzmaurice in The Sun.