Volleyballers na thriller tegen Tsjechië met nederlaag naar knock-outfase

VIDEODe Oranje-volleyballers melden zich zaterdag met een nederlaag in de achtste finales van het EK. In de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië incasseerden de ‘Lange Mannen’ een klein verlies. Het werd in de Sporthallen Zuid in Amsterdam 3-2 voor de Tsjechen (setstanden: 18-25, 25-18, 20-25, 25-22, 16-14).

Later vanavond wordt pas duidelijk wie Oranje zaterdag in Apeldoorn (16.00 uur) treft in de achtste finales. Dat hangt af van de uitslag van Polen - Oekraïne, die elkaar morgenavond (20.00 uur) treffen in Amsterdam. Als Nederland tweede blijft - dat gebeurt wanneer Polen zijn plicht doet - dan is Duitsland de tegenstander voor een plek in de kwartfinales. Stunt Oekraïne echter tegen de wereldkampioen, dan wacht voor Oranje Servië.

Voor Nederland was het de tweede nederlaag in de vijfde poulewedstrijd. Eerder was wereldkampioen Polen met 3-0 te sterk.

Oranje speelde tegen Tsjechië een wisselvallige wedstrijd. Nederland maakte nogal wat fouten, vooral in de passing. Mede daardoor ging de eerste set verloren. Na de labiele start was de thuisploeg beter bij de les, met name dankzij een fraaie servicereeks van Nimir Abdel-Aziz.

Nederland kon in de derde set een voorsprong niet vasthouden. In de vierde set had Oranje toch weer een overwicht, waarna Nederland in de vijfde set een matchpoint onbenut liet. Tsjechië sloeg daarna alsnog toe. Abdel-Aziz was opnieuw topscorer, deze keer met 25 punten.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”