Volledig scherm
Oranje kende geen problemen met Kameroen. © BSR Agency

Volleybalsters boeken simpele World Cupzege op Kameroen

De Nederlandse volleybalsters hebben bij de strijd om de World Cup in Japan eenvoudig gewonnen van Kameroen. Na drie overwinningen en twee nederlagen kende Oranje geen problemen met Kameroen: 3-0 (25-15 25-14 25-18).

In Hamamatsu kwam TeamNL geen moment in de problemen. Celeste Plak was de topscoorster met 17 punten, gevolgd door Juliët Lohuis (15).

De ploeg van bondscoach Jamie Morrison staat nu derde in de ranking van de twaalf landen die meedoen in Japan. Kameroen staat elfde en heeft pas twee sets gewonnen.

Morrison gebruikt het toernooi vooral om de ploeg verder voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in januari. Na twee gemiste mogelijkheden is dat de laatste kans deelname in Tokio 2020 af te dwingen. Maandag spelen de volleybalsters tegen Zuid-Korea.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”