Volleybalsters boeken zwaarbevochten zege op Turkije in Nations League

VIDEODe Nederlandse volleybalsters hebben goede zaken gedaan met het oog op plaatsing voor de finaleronde van de Nations League. In de Porsche Arena in Stuttgart won de nummer vier van de afgelopen Olympische Spelen met 3-2 (25-11, 31-29, 16-25, 20-25, 15-10) van Turkije.

Oranje is dankzij de overwinning nummer vier Turkije voorbij in de tussenstand. De beste vijf landen plaatsen zich met gastland China voor de eindstrijd.

In Stuttgart speelt Oranje nog tegen olympisch kampioen China en Duitsland.

Spannende strijd

De vrouwen begonnen sterk tegen Turkije. Nederland won de eerste set overtuigend met 25-11. In de tweede set pakte Oranje ook weer een voorsprong, maar kon deze marge niet vasthouden. De Turkse vrouwen kwamen terug tot 23-23. Na een spannende strijd met setpunten over en weer ging de winst toch met 31-29 naar de vrouwen van Morrison. 

In de derde set kon Nederland de lijn niet doortrekken en moest het de set aan de tegenstander laten. In de vierde set leek Oranje orde op zaken te stellen, maar gaf de ploeg een voorsprong van zes punten uit handen. De Turkse vrouwen sleepten er een beslissende set uit. Daarna toonde Nederland zich toch weer koelbloedig en maakte het met 15-10 af.

,,Er kwamen bij Turkije wat nieuwe speelsters bij. Dat maakte het voor ons lastig. Maar gelukkig zijn we toch cool gebleven en hebben gedaan wat we moeten doen'', zei Lonneke Slöetjes , topscorer bij Oranje met 24 punten.

Volledig scherm
De volleybalsters van Nederland op archiefbeeld. © ANP