Volledig scherm
© Ronald Hoogendoorn

Volleybalsters in derde ronde WK tegen China en VS

De Nederlandse volleybalsters spelen in de derde ronde van het wereldkampioenschap in Japan tegen China en de Verenigde Staten. De andere poule van de 'Final Six' bestaat uit Italië, Japan en Servië. Van beide poules gaan de nummers een en twee door naar de halve finales.

China en de Verenigde Staten treffen elkaar zondag in het eerste groepsduel. Nederland neemt het maandag op tegen de Amerikaanse vrouwen. Die wedstrijd is om 9.10 uur (Nederlandse tijd). Een dag later treft Oranje regerend olympisch kampioen China, aanvang 12.20 uur.

Volledig scherm
Lonneke Sloetjes (midden) viert een punt met Oranje. © EPA

Nederland versloeg vandaag Servië met 3-0 en eindigde in de tweede ronde als eerste in de groep, voor Japan en Servië. In de andere poule bleef Italië de teams van China en de Verenigde Staten voor.

Tegen de Verenigde Staten, de titelverdediger, won Oranje nog nooit een wedstrijd op een WK of Olympische Spelen. In Rio troffen beide teams elkaar in groepsfase en in de strijd om het brons. Op dit WK verloor Team USA twee keer: tegen China en Italië.

In Rio speelde Nederland ook twee keer tegen China. In de groepsfase won Oranje, de halve finale ging verloren tegen het team van sterspeelster Zhu Ting dat daarna in de finale Servië versloeg.


Bekijk hieronder nog eens hoe de ploeg van Jamie Morrison eerder vandaag Servië in drie sets versloeg.

Volledig scherm
Juliet Lohuis. © Ronald Hoogendoorn