Volleybalsters in Nations League kansloos tegen grootmacht Servië

VideoDe Nederlandse volleybalsters zijn de Nations League begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison, gemiddeld slechts 21,8 jaar oud, verloor in Belgrado in drie sets kansloos van de nummer één van de wereld én wereldkampioen Servië:  15-25, 22-25, 19-25.

Oranje trad in de Servische hoofdstad aan zonder veel vaste waarden. Morrison geeft de meeste internationals even rust na een lang seizoen. Zo werd Nederland vertegenwoordigd door onder anderen Eline Timmerman, Nicole Oude Luttikhuis en Juliet Lohuis. Vaste waarde Laura Dijkema was wel van de partij. Servië versloeg vorig jaar op het WK in Japan Italië in de finale. Oranje werd toen vierde.

Morgen neemt Oranje, dat zevende staat op de FIVB-ranking, het in Belgrado op tegen Zuid-Korea, donderdag is Zuid-Korea de tegenstander. Volgende week verhuist het Nations League-circus naar Apeldoorn voor een vierkamp tussen Nederland, Brazilië, Bulgarije en Polen.

Volledig scherm
Jamie Morrison. © ANP
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”