Volledig scherm
Celeste Plak in actie voor Oranje. © ANP

Volleybalsters maken indruk tegen gastland Rusland

De Nederlandse volleybalsters hebben tijdens de eerste speelronde in de nieuwe Nations League ook de derde en laatste wedstrijd gewonnen. 

Oranje maakte in Jekaterinenburg tegen gastland Rusland, dat eveneens de eerste twee duels had gewonnen, de nodige indruk. Met bij vlagen wervelend spel zegevierde de ploeg van bondscoach Jamie Morrison met 3-0: 25-22 25-20 27-25. Eerder was Nederland te sterk voor Thailand (3-0) en Argentinië (3-1).

Morrison begon met de basisspeelsters Yvon Beliën, Celeste Plak, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Laura Dijkema, Nicole Koolhaas en libero Kirsten Knip. Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis fungeerden als invallers.

De Nations League vervangt de World Grand Prix, het prestigieuze toernooi dat de Nederlandse volleybalsters in 2007 op hun naam schreven. In totaal doen er zestien landen mee, die vijf driedaagse toernooien spelen. Nederland komt twee keer in actie in eigen land, in Apeldoorn (29-31 mei) en in Rotterdam (5-7 juni). Eind juni is in het Chinese Nanjing de strijd om de medailles.