Volleybalsters met vertrouwen richting finale Nations League

VIDEODe Nederlandse volleybalsters hebben ook de laatste groepswedstrijd in de Nations League gewonnen. Oranje was in Stuttgart in vier sets te sterk voor gastland Duitsland: 25-21 25-16 24-26 25-19. 

Voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison was het in de afsluitende driedaagse in Duitsland de derde zege op rij. Nederland was eerder in Stuttgart te sterk voor Turkije (3-2) en China (3-1).

Oranje was woensdag na de zege op olympisch kampioen China, dat in Duitsland niet met de sterkste formatie speelde, al zeker van deelname aan de finaleronde in de Nations League. Die zogenoemde Final Six is eind deze maand in het Chinese Nanjing (27 juni - 1 juli).

De Nederlandse vrouwenploeg behaalde in de groepsfase van de Nations League twaalf overwinningen. Drie wedstrijden gingen verloren.

Nika Daalderop was tegen Duitsland de succesvolste speelster bij Oranje. Ze zorgde voor twintig punten.

Volledig scherm
© ANP
  1. Ook vrouwen strijden volgend seizoen in Euro Hockey League

    Ook vrouwen strijden volgend seizoen in Euro Hockey League

    Met ingang van volgend seizoen strijden ook de beste clubteams in het Europese vrouwenhockey om de titel in de Euro Hockey League (EHL). Het bestuur van de Europese hockeyfederatie (EHF) heeft daartoe besloten in overleg met de directie van de EHL. Het vrouwentoernooi zal gelijktijdig en op dezelfde locatie als het evenement voor de mannen worden afgewerkt. De EHL voor vrouwen komt in de plaats van de huidige Europa Cup (EHCC).