Volleybalsters met vertrouwen richting finale Nations League

VIDEODe Nederlandse volleybalsters hebben ook de laatste groepswedstrijd in de Nations League gewonnen. Oranje was in Stuttgart in vier sets te sterk voor gastland Duitsland: 25-21 25-16 24-26 25-19. 

Voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison was het in de afsluitende driedaagse in Duitsland de derde zege op rij. Nederland was eerder in Stuttgart te sterk voor Turkije (3-2) en China (3-1).

Oranje was woensdag na de zege op olympisch kampioen China, dat in Duitsland niet met de sterkste formatie speelde, al zeker van deelname aan de finaleronde in de Nations League. Die zogenoemde Final Six is eind deze maand in het Chinese Nanjing (27 juni - 1 juli).

De Nederlandse vrouwenploeg behaalde in de groepsfase van de Nations League twaalf overwinningen. Drie wedstrijden gingen verloren.

Nika Daalderop was tegen Duitsland de succesvolste speelster bij Oranje. Ze zorgde voor twintig punten.

Volledig scherm
© ANP
  1. Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispubliek

    Bekking wil in Volvo Ocean Race winnen voor thuispu­bliek

    De Zweedse popgroep Abba zong het in 1980 al luid en duidelijk: 'The winner takes it all'. Bouwe Bekking weet er alles van. De Nederlandse schipper van Team Brunel heeft de eindzege in de Volvo Ocean Race (VOR) voor het grijpen. Maar hetzelfde geldt voor Mapfre (Spanje) en Dongfeng (China). De boot die van deze drie kanshebbers komend weekeinde als eerste aankomt in finishplaats Den Haag, schrijft de dertiende editie van de zeilrace om de wereld op zijn naam.