Volleybalsters ook onderuit tegen Turkije in Nations League

VideoDe Nederlandse volleybalsters hebben ook hun tweede wedstrijd in de Nations League verloren. Turkije was in Belgrado veel sterker en won met 3-1 (25-22 25-14 21-25 25-15). Oranje leed dinsdag een 3-0-nederlaag tegen gastland en wereldkampioen Servië.

Bondscoach Jamie Morrison speelt de eerste ronde van de Volleyball Nations League met de nodige nieuwelingen. Veel vaste internationals hebben rust gekregen na een lang seizoen. De basis tegen Turkije bestond uit Juliët Lohuis, Laura Dijkema, Indy Baijens, Nicole Oude Luttikhuis, Marrit Jasper en Eline Timmerman. Libero was Myrthe Schoot. Annick Meijers kreeg ook veel speeltijd, Hester Jasper en Anniek Siebring kwamen eveneens binnen de lijnen.

Turkije, geleid door oud-bondscoach Giovanni Guidetti, trad wel aan in de sterkste opstelling en dat vertaalde zich in een overwicht tijdens de interland. In de eerste set kon Oranje nog redelijk mee, maar in het tweede bedrijf kwam de verjongde ploeg van Morrison er nauwelijks aan te pas. Nederland vocht zich terug in de wedstrijd door de derde set te winnen, maar de krachten vloeiden weg en in de vierde set maakte Turkije het vakkundig af.

Oude Luttikhuis en Lohuis waren met respectievelijk 15 en 13 punten de meeste productieve speelsters bij Oranje. Zuid-Korea is donderdag de volgende tegenstander. Volgende week speelt de ploeg van Morrison drie duels in Apeldoorn; tegen Brazilië, Bulgarije en Polen.

Volledig scherm
Nicole Oude Luttikhuis (links) in actie tegen Turkije. © BSR Agency