Volledig scherm
Lindsey Vonn. © AP

Vonn maakt komend weekend langverwachte rentree

Lindsey Vonn wil komend weekeinde haar langverwachte rentree maken in het wereldbekercircuit. De 34-jarige Amerikaanse heeft haar deelname aangekondigd in St. Anton. Op de Oostenrijkse piste staat zaterdag een afdaling op het programma en zondag een super-G.

,,Ik ben nog niet helemaal klaar'', benadrukte Vonn, die door een knieblessure haar start van het seizoen een paar keer moest uitstellen. ,,Ik heb zes zware weken achter de rug. Maar ik sta inmiddels weer op mijn ski's en ben zeer verheugd dat ik aan de start kan verschijnen. Tot ziens daarom in St. Anton'', meldt ze op Instagram.

Vonn is specialiste op de afdaling. Op de Winterspelen van Pyeongchang 2018 pakte ze brons op dit onderdeel, waarop ze olympisch kampioene werd bij Vancouver 2010.
Dit seizoen is in principe haar laatste seizoen op topniveau. Vonn mikt op het recordaantal wereldbekerzeges van de Zweedse skilegende Ingemar Stenmark. Dat record staat op 86, Vonn heeft in haar carrière 82 overwinningen in een wereldbeker geboekt.