De hockeysters van Amsterdam afgelopen winter.
Volledig scherm
PREMIUM
De hockeysters van Amsterdam afgelopen winter. © BSR Agency

Vooral de gemiste baromzet doet hockeyclubs pijn

Grote impact op clubsDe coronacrisis heeft een grote impact op de Nederlandse sport en het verenigingsleven. Ook in het hockey, waarvan je zou kunnen denken dat ze wat spek op de botten hebben, worden de klappen gevoeld. Al verschilt de situatie per club.

Door Rik Spekenbrink

Rob Almering, voorzitter van HC Den Bosch, hoort deze dagen tot zijn spijt ‘meer kerkklokken luiden dan scheidsrechtersfluitjes’. De velden zijn leeg, het is stil op de club pal naast de A2, die met bijna 2400 leden tot de grotere is ons land behoort. ,,Het is een ongekende situatie. We worden als Brabant hard geraakt door deze crisis.”

Het voelt haast ongemakkelijk om het in dat licht te hebben over de financiële consequenties die de coronapandemie heeft voor zijn hockeyvereniging. ,,Maar we zijn als club ook gewoon een bedrijf. En dus moeten we er ook op die manier mee omgaan.”

  1. 17-voudig Nederlands kampioen Wolters-Verstegen stopt er mee

    17-voudig Nederlands kampioen Wol­ters-Verstegen stopt er mee

    Sanne Wolters-Verstegen heeft op 34-jarige leeftijd een punt achter haar carrière gezet. De zeventienvoudig Nederlands kampioen wilde dit jaar nog één keer proberen om de Olympische Spelen te halen, maar als gevolg van de coronacrisis is het mondiale sportevenement uitgesteld naar 2021. Zo lang wil ze niet doorgaan. ,,Het is tijd om een stap terug te doen en de atletiek te laten gaan", schreef Wolters-Verstegen op haar sociale media.