Voormalige American footballspeler breekt lans voor medische wiet

Voormalig American footballer Kyle Turley heeft een vurig betoog gehouden voor het gebruik van medische marihuana bij de behandeling van hersenblessures. Reguliere medicatie dreef Turley tot waanzin, maar wiet hielp hem er naar eigen zeggen bovenop.

Turley kwam tussen 1998 en 2007 uit voor achtereenvolgens de New Orleans Saints, de St. Louis Rams en de Kansas City Chiefs. Tijdens zijn carrière liep hij talloze hersenschuddingen op, met hersenbeschadigingen tot gevolg. De medicijnen die hij kreeg voorgeschreven, hadden allerlei nare bijwerkingen, zoals angstgevoelens en depressiviteit.

Op een zeker moment was het zelfs zo erg dat Turley moordlustig en suïcidaal werd. ,,Ik kon niet eens in de keuken komen zonder dat ik de behoefte voelde om een mes te pakken en iemand neer te steken, ook mijn vrouw en kinderen", vertelde hij in de talkshow Highly Offensive op ESPN. Dankzij medische wiet krabbelde de nu veertigjarige Amerikaan op.

Turley hoopt dat ook de NFL het groene spul omarmt. Volgens hem heeft wiet zelfs zijn leven gered toen hij eind 2011 werd opgenomen in de Hall of Fame van San Diego State University. Turley stond op het balkon en overwoog te springen, maar deed dat niet. ,,Ik denk niet dat ik zonder cannabis weer terug in mijn hotelkamer was gekomen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’