Volledig scherm
© Getty Images

Vrouwelijke raceklasse in voorprogramma DTM in Assen

De W Series, een puur op vrouwen gericht racekampioenschap, staat volgend jaar in het voorprogramma van de DTM raceklasse. De DTM neemt in 2019 afscheid van Zandvoort en komt van 19 tot en met 21 juli naar Assen.

De W series zullen in de eerste zes races van het DTM-seizoen in het voorprogramma staan. Hoe het seizoen er verder nog uit ziet, is onbekend.

De DTM zal komend seizoen zijn debuut maken op Assen. ,,We kijken erg uit naar Assen. Nederland is traditioneel onderdeel van de DTM-kalender en we gaan ons debuut maken op een TT-circuit met een traditioneel verleden", vertelt Achim Kostron, directeur van DTM-organisator ITR.

,,DTM en Assen lonkten al geruime tijd naar elkaar, maar eerder lukte het niet om tot een voor beide partijen bevredigende overeenkomst te komen'', zegt Lee van Dam, promotor van de races in Assen. ,,Dat de DTM-organisatie ons nu zelf benaderde om de komende jaren de race op Assen te organiseren, zie ik als een grote eer. Ik ben ervan overtuigd dat de actuele lobby om Formule 1 naar Assen te halen, heeft bijgedragen aan de profilering van het TT Circuit als één van de beste circuitfaciliteiten ter wereld.''