Zverev, Neymar en Ronaldo.
Volledig scherm
PREMIUM
Zverev, Neymar en Ronaldo. © AP, AFP, Reuters, DPG Media

Wangedrag topsporters: terecht of niet, beschuldiging hakt erin

Bonden en clubs kunnen niet meer wegkijken bij wangedrag van sporters die buiten de lijnen overal mee denken weg te komen. Maar niet elke beschuldiging is gebaseerd op feiten. En de gehele waarheid komt zelden boven tafel.

4 reacties

 • John de Bruijn

  2 weken geleden
  Serieus onderzoek heeft aangetoond dat een op de drie beschuldigingen van een seksueel misdrijf vals zijn. Verzonnen om iemand een hak te zetten. Is natuurlijk rampzalig als je dat overkomt een valse beschuldiging. Van zo'n stigma kom je nooit meer af. Je kunt je afvragen welk percentage er waar is van de beschuldigingen tegen een rijk persoon. Daar valt immers ook nog wat te halen, of de beschuldiging nu waar is of niet. Uiteraard dienen "echte" seksuele delinquenten gestraft te worden.
 • Antoinette van der Geer

  2 weken geleden
  De heer Toby Louwen heeft wat mij betreft het perfecte antwoord al gegeven.
 • Ronald Bosch

  2 weken geleden
  Dat er zeker in de VS geld wordt betaald en een NDA(non disclosure agreement) wordt getekend terwijl mensen toch niet schuldig zijn is heel normaal. De vaak jarenlange publiciteit en publieke veroordeling zonder enige vorm van bewijs is daar de oorzaak van. Het is in de huidige tijd ook wel erg makkelijk geworden om iemand vals te beschuldigen en publiek veroordeeld te krijgen. De MeToo hetze heeft er voor gezorgd dat iemand die zegt verkracht te zijn automatisch gelooft wordt. Dag rechtstaat...
 • Toby Louwen

  2 weken geleden
  In rechtstaten is iemand onschuldig tot schuld onomstotelijk bewezen is in een rechtbank. Daarvan afwijken omwille van emotie en tijdsgeest is zeer onwenselijk.