Volledig scherm
archieffoto © Stock

Waterpoloërs al zeker van deelname EK

De Nederlandse waterpoloërs zijn in januari van de partij op het EK in Hongarije. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer is na de zege van Turkije op Litouwen (24-7) al zeker van kwalificatie voor de Europese eindronde in Boedapest. Oranje, dat vrijdag al met 21-4 van Litouwen won, strijdt zondag met Turkije om de groepswinst én een betere uitgangspositie bij de loting voor het eindtoernooi.

Heel moeilijk was het voor de waterpoloërs niet om zich te plaatsen voor het EK. Op het drielandentoernooi in zwembad De Krommerijn in Utrecht kwalificeren de beste twee zich voor de eindronde. Litouwen bleek voor zowel Oranje als Turkije een makkelijke opponent.

De Nederlandse ploeg eindigde vorig jaar als tiende op het EK in Barcelona. Oranje, toen nog onder leiding van Robin van Galen, won daar in de groepsfase met 22-5 van Turkije.

De waterpoloërs willen volgend jaar voor het eerst sinds 2000 weer eens meedoen aan de Olympische Spelen. De ploeg van Van der Meer moet dan pieken op het olympisch kwalificatietoernooi dat in maart in Rotterdam wordt gehouden.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”