Volledig scherm
Pascal Janssen aan de bal. © ANP

Waterpoloërs onderuit tegen efficiënt Rusland

De Nederlandse waterpoloërs hebben de goede start op het EK geen goed gevolg gegeven. Rusland bleek een maatje te groot. Het werd 15-9 (3-1, 8-3, 11-5, 15-9).

In het eerste kwart konden de Nederlandse mannen nog meekomen met het niveau van Rusland, met een 2-3 achterstand tot gevolg. Daarna sloegen de Russen een flink gat. Het verschil werd gemaakt in de schotefficiëntie. De Russen schoten 44 procent van de pogingen raak, tegenover 28 procent van de Nederlanders.

De Oranje mannen verlieten met een harde nederlaag het water en konden dus geen goed gevolg geven aan de goede start. In het eerste duel van het EK was de ploeg van bondscoach Harry van der Meer met 9-8 te sterk voor Roemenië.

Tussenronde

Servië, dat de eerste twee duels overtuigend wist te winnen, is zaterdag de laatste tegenstander in de groepsfase. De groepswinnaar gaat direct door naar de kwartfinales, de nummer 2 en 3 spelen in een tussenronde.

Het Nederlands team ziet dit EK als een meetpunt. In maart staat het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam op het programma en hier hoopt de ploeg van van der Meer te pieken. Het doel van de mannen tijdens dit EK is een top-8 klassering. De volgende wedstrijd van de waterpoloërs is donderdagmiddag tegen Rusland.