Volledig scherm
Teddy Tamgho. © afp

Wereldkampioen hink-stap-sprong breekt scheenbeen

De Fransman Teddy Tamgho, de huidige wereldkampioen in het hink-stap-springen, heeft zijn linkerscheenbeen gebroken tijdens het trainen. Tamgho werd naar het ziekenhuis overgebracht, liet zijn manager woensdag weten aan het persagentschap AFP. Tamgho zal een reeks onderzoeken moeten ondergaan om de precieze ernst van de breuk vast te stellen.

'Het is zeker dat zijn linkerscheenbeen gebroken is, maar zijn kuitbeen is ongedeerd', verklaarde Ludovic Olliere net na de training van de atleet.

'Teddy heeft al een kleine prothese in het scheenbeen zitten na een eerste ongeluk. Dankzij dit stuk kunststof bleef het kuitbeen onbeschadigd', verduidelijkte de manager. De Franse wereldkampioen raakte geblesseerd bij het oefenen van de sprong. 'Hij was vermoeid', moest Olliere toegeven.

Kruis door winterseizoen
Tamgho mag dus een kruis zetten door zijn winterseizoen. Hij had gemikt op het WK indoor in het Poolse Sopot (7-9 maart). De 24-jarige atleet viel al eens 20 maanden geblesseerd uit door een blessure aan de rechterenkel. Hij liep de breuk op in juli 2011.

Op het WK in Moskou veroverde Tamgho afgelopen zomer de wereldtitel, en dit met de derde beste prestatie ooit (18,04m).