Volledig scherm
© Chris Hendriks

Wereldkampioen Jaspers pakt ook Europese titel driebanden

Biljarter Dick Jaspers heeft na de wereldtitel ook de Europese titel in het driebanden veroverd. De 53-jarige Brabander was in het Duitse Brandenburg in de finale te sterk voor de Italiaan Marco Zanetti: 40-31. 

Het was de vijfde Europese titel voor Jaspers, die vorig jaar in Caïro voor de vierde keer wereldkampioen werd in de moeilijke carambole-discipline.

Jaspers speelde een sterke finale, waarin hij zestien beurten nodig had om de 40 punten te maken. In de halve finales was hij indrukwekkend goed tegen de Spanjaard Ruben Legazpi: in acht beurten had hij de 40 caramboles bij elkaar getikt.

Zanetti bood in de finale stug partij en na veertien beurten was de stand gelijk: 30-30. Twee beurten later, na series van 8 en 2, was Jaspers kampioen. Hij behield ook de eerste positie op de wereldranglijst. ,,Jaspers is de allerbeste van de wereld’', zei verliezer Zanetti na de finale met bewondering.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”