De Nederlandse handbalsters vieren hun overwinning op het WK handbal in Japan. Het team won met een punt verschil van Spanje.
Volledig scherm
De Nederlandse handbalsters vieren hun overwinning op het WK handbal in Japan. Het team won met een punt verschil van Spanje. © ANP

Wereldkampioen Oranje speelt voor eerst handbalinterland in Ahoy

De Nederlandse handbalsters maken over twee maanden voor het eerst hun opwachting in Ahoy. Oranje, regerend wereldkampioen, neemt het op 29 maart in de EK-kwalificatiereeks op tegen Spanje. De wedstrijd in Rotterdam is een herhaling van de WK-finale.

 1. Na succesvol EK verdienen hoogspringers meer ondersteuning vanuit Papendal
  PREMIUM
  1

  Na succesvol EK verdienen hoogsprin­gers meer ondersteu­ning vanuit Papendal

  Met drie keer goud, drie keer zilver en brons waren de EK indoor een groot succes voor de Nederlandse atletiekploeg. Maar waar Femke Bol en Lieke Klaver, de andere 400 meter-lopers en Nadine Visser een grote begeleidingsstaf tot hun beschikking hebben op Papendal, kwam het succes van hoogspringers Douwe Amels en Britt Weerman toch enigszins uit de lucht vallen. Zij verdienen nu extra aandacht en ondersteuning, erkent ook technisch directeur Vincent Kortbeek.
 2. Jubileumzege voor motorcrosser Jeffrey Herlings op Sardinië

  Jubileumze­ge voor motorcros­ser Jeffrey Herlings op Sardinië

  Jeffrey Herlings is helemaal terug van weggeweest. De Brabantse motorcrosser, die het hele vorige seizoen miste vanwege een hielblessure, won de Grote Prijs van Sardinië. Het was zijn 39ste overwinning in de MXGP. Met de 61 GP-zeges in de MX2 daarbij opgeteld was het zijn honderdste zege in totaal. Het record van de Belg Stefan Everts komt in zicht. Everts won in zijn carrière 101 grands prix en voert daarmee de eeuwige ranglijst aan.