Volledig scherm
Sanne Keizer en Madelein Meppelink. © Ronald Hoogendoorn

Wisselend succes beachkoppels op OKT

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn uitgeschakeld in het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China. Het Nederlandse duo wist zich in het Chinese Hayang wel te plaatsen voor de tweede groepsfase, maar verloor daarin beide wedstrijden. Een ticket voor de Spelen in Tokio volgend jaar zit er daarmee nog niet in voor het Nederlandse koppel.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn nog wel in de strijd voor een startbewijs voor Tokio. Het Nederlandse koppel, goed voor brons op de Spelen van 2016 in Rio, doorstond wel de tweede groepsfase van het OKT en zit bij de laatste acht die om twee tickets voor Japan gaan strijden.

Keizer en Meppelink waren het OKT sterk begonnen met twee zeges in de eerste groepsfase, maar ze kwamen tekort in de daaropvolgende twee wedstrijden. Ze verloren van achtereenvolgens het Letse team Tina Graudina en Anastasija Kravcenoka (18-21 16-21) en het Chinese koppel Fan Wang/Xinyi Xia (19-21 18-21).

Brouwer en Meeuwsen hadden aan een zege op de Chilenen Marco en Esteban Grimalt (21-15 21-18) genoeg om zich voor de derde groepsfase te plaatsen. Omdat Meeuwsen niet helemaal fit was, sloegen de Nederlanders de wedstrijd tegen Zwitserland om de poulewinst over.

Het OKT vervolgt met twee poules van vier. Brouwer en Meeuwsen treffen eerst de Letten Martin Plavins en Edgars Tocs.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”