Volledig scherm
Femke Heemskerk. © AP

WK-limiet voor Heemskerk, Kamminga én Goosen

Ticket voor WK zwemmenFemke Heemskerk, Arno Kamminga en Mathys Goosen hebben voldaan aan de limiet om in juli mee te mogen doen aan de wereldkampioenschappen zwemmen in Gwangju in Zuid-Korea. Een dag eerder stelde Kira Toussaint op de openingsdag van de de Golden Tour Meeting Open Mediterranee in Marseille deelname aan de mondiale titelstrijd al veilig.

Heemskerk kwam zaterdag op de 100 meter vrije slag tot een tijd van 53,72 seconden, terwijl ze in de series al 53,58 klokte. De limiet was vastgesteld op 54,15. ,,Mensen denken dat het een formaliteit voor me is, maar je moet het wel altijd nog even doen. In september was mijn laatste wedstrijd op de langebaan en als je dan twee keer onder de WK-limiet zwemt, is dat prima”, aldus de 31-jarige Heemskerk, die voor de achtste keer mee mag doen aan de WK langebaan.

Schoolslagspecialist Kamminga zette op de 200 meter een tijd neer van 2.09,86 (in de series 2.09,68) en voldeed aan de norm van 2.10,15. ,,Het is altijd even spannend, maar twee weken geleden ging het al hard. Ik wist dus dat het mogelijk was. En dan zwem je twee keer 2.09", aldus Kamminga.

Goosen won de 50 meter vlinderslag in een persoonlijk record van 23,42 seconden. De limiet op die afstand was vastgesteld op 23,51.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”