Volledig scherm
Artist impression van het roeiparcours van het Nathan Benderson Park in Florida. © TSW Design

WK roeien in Florida kan doorgaan ondanks Irma

De WK roeien in Florida (24 september - 1 oktober) kunnen volgens plan worden gehouden. Door de orkaan Irma was het enige tijd onzeker of het mondiale toernooi in Sarasota zou kunnen doorgaan.

In tegenstelling tot eerdere voorspellingen ging Irma in het afgelopen weekeinde echter grotendeels aan Sarasota en omgeving voorbij. Mede daardoor liep het Nathan Benderson Park, de thuishaven van de WK, geen grote schade op.

De lokale autoriteiten hebben inmiddels toestemming gegeven om alle voorbereidende werkzaamheden voor de WK te hervatten. ,,We zullen op tijd klaar zijn om de beste roeiers van de wereld te kunnen ontvangen'', verzekerde het Amerikaanse organisatiecomité.

De Nederlandse roeiploeg vertrekt zondag naar Florida. Oranje komt op twaalf WK-disciplines in actie.

  1. NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    Het NOC*NSF volgt voorlopig het IOC (Internationaal Olympisch Comité) in haar statement dat de veiligheid van atleten de eerste prioriteit is bij de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Er is volgens een woordvoerder van de Nederlandse sportorganisatie nog geen reden om met een apart statement te komen: ,,We volgen de richtlijnen, berichtgeving en adviezen die door het ministerie van Buitenlandse Zaken worden afgegeven."