Yuri van Gelder maakt internationale comeback

videoYuri van Gelder maakt na bijna twee jaar afwezigheid zijn internationale comeback. De 35-jarige ringenturner doet volgende week mee aan de wereldbekerwedstrijd in Osijek. Het wordt zijn eerste internationale optreden sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Door Marcel Luijckx

Osijek is de eerste van een serie van vier wereldbekerwedstrijden waaraan Van Gelder dit jaar deel zal nemen. In Business Forensics uit Den Haag vond hij na lang zoeken een nieuwe sponsor die bijdraagt in de kosten. ,,Zonder sponsor zou dit niet mogelijk zijn", aldus Van Gelder.

,,Ik ben ruim anderhalf jaar eruit geweest. Heb nog wel het NK gedaan vorig jaar juni, wat ik overigens won. Verder heb ik alleen maar doorgetraind en doorgetraind. Ik heb heel veel zweet en tranen gelaten in de Flik-Flak-hal", zegt Van Gelder. ,,En mijn geduld bewaard. Nu staat de eerste wedstrijd voor de deur. Voor mij wordt Osijek echt een test. Ik weet niet precies waar ik internationaal sta. Dat maakt het wel spannend. Een ding weet ik wel: dat ik goed getraind ben en een mooie oefening neer kan zetten. Ik ga zoals altijd voor het hoogst haalbare."

Door een wijziging van de selectiecriteria zijn er voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio ook individuele tickets te verdienen voor toestelspecialisten via het wereldbekercircuit. Van Gelder heeft daarop zijn zinnen gezet.

De turner verloor eerder dit jaar zijn A-status van NOC*NSF, doordat hij geen deel meer uitmaakte van de nationale selectie.

Volledig scherm
Yuri van Gelder. © Foto: SCS/Sander Chamid