Chantalle Zijderveld.
Volledig scherm
Chantalle Zijderveld. © REUTERS

Zwemster Chantalle Zijderveld in extase na goud in Tokio

Zwemster Chantalle Zijderveld heeft bij de Paralympische Spelen in Tokio haar tweede gouden medaille veroverd. De 20-jarige Zwijndrechtse won de 200 meter wisselslag in de SM10-klasse in een nieuwe wereldrecord van 2.24,85 minuten. Lisa Kruger pakte op 3 seconden brons.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Valentino Rossi (42) neemt met tiende plaats afscheid: ‘Ik heb er nu al spijt van dat ik ben gestopt’

  Valentino Rossi (42) neemt met tiende plaats afscheid: ‘Ik heb er nu al spijt van dat ik ben gestopt’

  Motorcoureur Valentino Rossi heeft zijn imposante loopbaan afgesloten met de tiende plaats in de Grote Prijs van Valencia in de MotoGP. De 42-jarige Italiaan werd op zijn Yamaha toegejuicht door 75.000 toeschouwers. Die zagen Francesco Bagnaia (Ducati) de slotrace van het seizoen winnen. De Fransman Fabio Quartararo (Yamaha) had zich eerder al verzekerd van de wereldtitel.