Er werd een grote partij vuurwerk in beslag genomen.
Volledig scherm
Er werd een grote partij vuurwerk in beslag genomen. © Stichting Groennetwerk

470 Nitraat-klappers en vals geld gevonden bij controle in Veluwse bossen: meerdere aanhoudingen

Een grote controle op vuurwerk en stroperij in bos- en buitengebieden op de Noord-Veluwe en in Apeldoorn hebben flink wat vuurwerk opgeleverd. Daarnaast werden er meerdere personen aangehouden. De controles vonden plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 november onder toezicht van Stichting Groennetwerk. 

 1. Streep door sloop brokkelviaduct over A1 bij Apeldoorn; vervaarlijk ogende kever geeft doorslag
  PREMIUM
  4

  Streep door sloop brokkelvia­duct over A1 bij Apeldoorn; vervaar­lijk ogende kever geeft doorslag

  De sloop van het gevaarlijke ‘brokkelviaduct’ over de A1 bij Apeldoorn is voorlopig van de baan. De rechter zet een streep door het verkeersbesluit waarmee de gemeente Apeldoorn de sloop en nieuwbouw van viaduct Hoog Burel mogelijk dacht te maken. Het besluit is onzorgvuldig voorbereid, vindt de rechter. Apeldoorn heeft onvoldoende rekening gehouden met schadelijke gevolgen voor beschermde diersoorten.
 2. GroenLinks fel over onderzoek naar logistiek centrum Eerbeek: ‘Misleidend en niet onafhankelijk’
  PREMIUM

  GroenLinks fel over onderzoek naar logistiek centrum Eerbeek: ‘Misleidend en niet onafhanke­lijk’

  Een rapport naar nut en noodzaak van een logistiek centrum voor de papierindustrie in Eerbeek deugt niet. Dat is de stevige conclusie van GroenLinks in Brummen. Volgens de fractie wordt gesjoemeld met cijfers waardoor het lijkt alsof een nieuw logistiek centrum noodzakelijk is voor het papierdorp. ,,De prioriteit lijkt te worden gegeven aan de papierindustrie, in plaats van aan de leefbaarheid in Eerbeek.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn