Aanrijding op spoor: geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort, Laan van Spitsbergen dicht

VIDEODe Laan van Spitsbergen in Apeldoorn is volledig afgesloten. Er rijden geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort en de extra reistijd kan oplopen tot een uur. Oorzaak is een aanrijding met een persoon op de overgang.

De NS verwacht dat de stremming tot 11.00 uur gaat duren. Er worden bussen ingezet. Bovendien is de weg onderdeel van de Apeldoornse ring, dus de vertraging zal ook elders toenemen. 

Door een storing in de software kan de NS overigens ook geen reisinformatie geven op de borden op de stations, meldt het vervoersbedrijf. Ook actuele reisinformatie via de reisplanner werkt niet. Hoe lang die storing gaat duren, is nog onbekend.

Volledig scherm
Aanrijding met een persoon op de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
  1. Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten?’
    PREMIUM
    video

    Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmo­biel de hondjes uitlaten?’

    ,,Hoe moet ik in godsnaam met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten als dit plan doorgaat?’’ Jan Bijl kan zijn boosheid niet verbergen, als hij op een van zijn zeven uitlaatrondes van deze dag door het Kanaalpark rijdt. Wanneer het wielerparcours dat De Adelaar hier wil aanleggen er komt, is er voor hem geen plaats meer, vreest hij. Wat hem betreft doen ze met dat plan zijn naam eer aan: de bijl erin!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn