Volledig scherm
© ANP

Aantal meldingen huiselijk geweld in regio Apeldoorn stabiel, maar situatie is mistig

Het aantal meldingen van huiselijk geweld is in de regio Apeldoorn de afgelopen weken niet toegenomen. Dat meldt wethouder Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn. Het is daarbij wel de vraag of dat een goede afspiegeling is van wat er gaande is.

Meerdere deskundigen hebben de afgelopen tijd hun vrees geuit dat er nu meer kindermishandeling en ander geweld in huiselijke kring kan plaatsvinden, omdat mensen meer thuis zijn. Meldingen van slachtoffers en vermoedens van anderen over mogelijk huiselijk geweld komen binnen bij de organisatie Veilig Thuis. Die organisatie moet vervolgens de juiste acties in gang zetten. 

Contacten

Dat er minder meldingen zijn, wil niet zeggen dat er niet inderdaad ook meer gebeurt. Veel meldingen lopen normaal gesproken via school, hulpverleners of anderen buiten het betreffende huishouden. Die contacten buiten de deur zijn er nu veel minder. Wellicht dat het aantal meldingen weer toeneemt als iedereen straks weer op meer plekken komt, zegt Cziesso. ,,Maar dat is gissen.’’

Veilig Thuis Noord- en Oost-Gelderland is bereikbaar via 0800-2000.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn