Actie in Apeldoorn na weigering hulphonden in winkels

videoDe estafette waarbij aandacht wordt gevraagd voor mensen met een assistentiehond die geregeld geweigerd worden, kwam gisteren door Apeldoorn. Mieke Both uit Elburg droeg het estafettelampje over aan de Apeldoornse Kim de Ronde (20) en haar assistentiehond Inti.

Het gebeurt nog vaak dat mensen met een assistentiehond niet welkom zijn in een winkel of uitgaansgelegenheid. Ook Kim de Ronde overkwam het. ,,Het is alweer een paar jaar geleden, maar toen mocht ik een Turkse winkel in Apeldoorn-Zuid niet in. 'Weg, weg, weg', zei de eigenaar toen. Maar ik ben gebleven. Gelukkig valt het over het algemeen heel erg mee in Apeldoorn, ik mag eigenlijk overal wel naar binnen.''

  1. ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbordeel
    video

    ‘My Dolly’ als voorspel van Apeldoorns poppenbor­deel

    Het plan om in Apeldoorn een poppenbordeel in te richten mag dan nog lang niet in kannen en kruiken zijn, initiatiefnemer Tjeerd-Jan Smit heeft in samenwerking met allemansvriend Johan Vlemmix en zanger Rob Zorn wel vast een bijpassende hit en videoclip gelanceerd. ‘My Dolly’ heet het nummer, verwijzend naar het plan van Smit. ,,Het lijkt ons geweldig om onze ‘love dolls’ straks ook aan te bieden aan showbizz Nederland.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn