Volledig scherm
Ter hoogte van de overgang van de Laan van de Dierenriem naar de Laan van de Charleston (de grens tussen woongebied en bedrijvenpark) komt een afsluiting in de spits, op maandag tot en met zaterdag. © Google Street View

Afsluitingen Zuidbroek tegen sluipverkeer

Er komen extra verkeersmaatregelen in Zuidbroek en Zevenhuizen om sluipverkeer tegen te gaan. Die liggen in lijn met wat eerder besproken is.

De Laan van de Dierenriem gaat in de spits dicht; op maandag tot en met zaterdag tussen 6 en 8 uur en tussen 16 en 18 uur. Op de overgang naar de Laan van de Charleston (de grens tussen woongebied en bedrijvenpark) komen beweegbare palen die afhankelijk van het moment omhoog staan of verzonken zijn.

De Anklaarseweg gaat tussen de Symfoniestraat en de Pythagorasstraat dicht voor gemotoriseerd verkeer. Hier komen palen, bebording en een wegversmalling. Hulpdiensten en strooiwagens kunnen beide afsluitingen passeren door de palen te laten zakken.
De Distelvlinderlaan blijft open. De gemeente verwacht niet dat er veel sluipverkeer over die weg gaat. Bovendien zou bij afsluiting 'een zeer onduidelijke verkeerssituatie' rond Het Kristal ontstaan, ziet de gemeente.

Busbaan

De Sluisoordlaan en busbaan blijven open maar krijgen een maximum snelheid van 30 kilometer per uur, wat die route minder de moeite moet maken voor doorgaand verkeer. Langs de busbaan komen extra fietspaden in de berm. In de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap is woensdagavond een inloopbijeenkomst over de verkeersmaatregelen, van 17 tot 20 uur.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn