Stoffenhandelaar Gerrit Jansen heeft alle ruimte op de Apeldoornse maandagmarkt. De kramen staan ver uit elkaar.
Volledig scherm
Stoffenhandelaar Gerrit Jansen heeft alle ruimte op de Apeldoornse maandagmarkt. De kramen staan ver uit elkaar. © Gep Leeflang

Alle markten in Noord- en Oost-Gelderland mogen doorgaan, op één na

Alle warenmarkten in de 22 gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland mogen doorgaan, met uitzondering van die in Winterswijk. Dat zegt VNOG-voorzitter Ton Heerts.

Dat daar de kramen niet meer mogen worden opgesteld is dat markt te veel mensen uit de regio zou trekken. Op andere markten zouden de coronarisico’s kleiner zijn. Wel, zegt Heerts, wordt nog scherper toegezien dat anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Anders worden markten alsnog verboden.  

Dankbaar

De Apeldoornse marktondernemers zijn dankbaar voor koers die de veiligheidsregio en de gemeente Apeldoorn op dit moment varen. De Stichting Marktpromotie Apeldoorn besloot vandaag om dat te uiten door een bedrag van 5000 euro over te maken aan de plaatselijke voedselbank. 

De markthandelaren hebben geld opzij gezet voor een aantal acties die nu niet kunnen doorgaan, leggen ze uit, en in plaats van dat geld op te potten besluiten ze een maatschappelijk gebaar te maken.

Verder hebben ze waarschuwingsaffiches laten maken om ook in het Roemeens, Turks, Marokkaans en Pools te waarschuwen 1,5 meter afstand te houden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn