Volledig scherm
PREMIUM
Laura Jonker, eigenaresse van tapasrestaurant De Buren, heeft het dienblad met lekker hapjes verwisseld voor de gewichten. © Pim Velthuizen

Animo voor powerliften groeit: ‘sauna’ zit bomvol bij NK in Apeldoorn

Voor het eerst vond vandaag in Apeldoorn een NK powerliften plaats. Het trok een bont gezelschap naar de ‘sauna’ in Orden. 

Het is een wat vreemd gezicht zondagmiddag aan de Albert Cuyplaan in Orden. Voor de deur van Rocky Fit staat een mannetje of dertig, onder wie een aantal kleerkasten in korte broek en een hemdje. Nee, er is geen brand binnen. Al lijkt het daar binnen qua temperatuur bijna wel op. Het komt doordat het met zo'n 150 mensen nokvol is in de knusse sportschool. Waar twee penetrante geuren om voorrang vechten: zweet en pindakaas. 

  1. Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’
    PREMIUM
    OPEN BRIEF

    Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’

    Robin is 1 van de 215 jongeren voor wie een andere plek moet komen, nu jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat sluiten. Gezien de lange wachtlijsten in de jeugdzorg staat koepelorganisatie Pluryn voor een enorme klus. Betrokkenen zijn zeer bezorgd. Want voor jongeren als de 14-jarige Robin betekent een verhuizing véél meer dan slechts een koffer in- en uitpakken. Zijn moeder Heidi van 't Hoff maakt dat op indrukwekkende wijze duidelijk in deze open brief:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn