Volledig scherm
© Johannes Rutgers

Animo voor zwerfafval-acties in Apeldoorn valt nog tegen

Er is in Apeldoorn nog niet veel animo om aan te haken bij de wereldwijde campagne om zaterdag zwerfvuil op te ruimen. Tenminste, niet bij de gecoördineerde acties, ziet de Apeldoornse Tiphaine Bresser-Esnault, die nog hoopt op medestanders.

Zaterdag is het World Cleanup Day. De bedoeling is dat in 150 landen mensen zwerfafval gaan weghalen. Dat levert direct resultaat op en daarnaast waardevolle informatie over bijvoorbeeld de herkomst van dit vuilnis, zo is de opzet. Er is namelijk een app worden vondsten geregistreerd kunnen worden.

Stil

In Apeldoorn zijn voor zover bekend vier acties op poten gezet waarbij mensen kunnen aansluiten. Bij Bresser-Esnault blijft het akelig stil en naar haar weten geldt dat ook voor de drie andere lokale initiatieven. De Apeldoornse hoopt dat zich alsnog mensen aanmelden die een paar uur hu best willen doen om de bebouwde kom of stukken natuur schoner te maken.

Informatie over het project staat op www.nudge.nl/projects/world-cleanup-day/ , daar is ook de mogelijkheid te vinden om aan te melden bij een van de plaatselijke acties. Bresser-Esnault begint zaterdag om 10 uur bij de ingang van Park Berg & Bos.

Overigens is er volgende week zaterdag een andere actie met het zelfde doel. Die opruimdag is opgezet door de gemeente Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn