Volledig scherm
PREMIUM
Anneke Bouwmeester van Zorggroep Apeldoorn beschouwt het verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd niet als een tik op de vinger. © Kevin Hagens

Anneke Bouwmeester verwijt zichzelf niets nu haar Zorggroep Apeldoorn onder verscherpt toezicht staat

InterviewEn weer staat de Zorggroep Apeldoorn e.o. onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Voorzitter van de Raad van Bestuur, Anneke Bouwmeester ervaart dit opmerkelijk genoeg niet als een tik op de vingers, maar als een steun in de rug. ,,De bottomline, de cliëntveiligheid, is niet in het geding. Anders zat ik hier nu wel anders.”

Hoe voelt het voor u persoonlijk om de baas te zijn van een organisatie die onder verscherpt toezicht staat?

,,Ik zit hier nu pas een jaar, natuurlijk had ik het liever anders gezien. De organisatie heeft de afgelopen jaren verschillende wisselingen in bestuur en management gehad. Daardoor konden we de verbeterpunten niet voortvarend genoeg oppakken. Maar daar zijn we inmiddels volop mee bezig.”

Maar ik bedoel, het moet u toch wat doen om bestuursvoorzitter te zijn over een organisatie waarvan de inspectie zegt, daar deugt veel niet?

,,Probeert u me nu woorden in de mond te leggen? Als u bedoelt, slaapt u er slecht van, dan kan ik zeggen: nee.”

  1. Start strafzaak IS-vrouw Xaviera S. (26) uit Apeldoorn, maar wordt ze veroordeeld?
    PREMIUM

    Start strafzaak IS-vrouw Xaviera S. (26) uit Apeldoorn, maar wordt ze veroor­deeld?

    In een klein appartementje in de buurt van de Turks-Syrische grens leefde de zwangere IS-vrouw Xaviera S. (26) maandenlang in onzekerheid. Uiteindelijk zette de Turkse politie de Apeldoornse jihadiste vorig jaar november op het vliegtuig. Vandaag start haar strafzaak. Justitie verdenkt S. van deelname aan een terroristische organisatie, maar het is de vraag of de rechtbank haar uiteindelijk daadwerkelijk kan veroordelen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn