Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © ANP XTRA

Apeldoorn controleert brieven op leesbaarheid

Alle stukken die de gemeente Apeldoorn verstuurt rond de WMO, moeten ook voor laaggeletterden goed te begrijpen zijn. Om die reden gaat de gemeente alle brieven en andere documenten herzien. 

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van politieke partij PSA. Ze erkennen dat sommige van die stukken 'niet altijd makkelijk te begrijpen zijn' voor mensen met dyslexie of laaggeletterdheid. Overigens is PSA inmiddels niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraad; de partij diende de vragen kort voor de lokale verkiezingen (21 maart) in.

 1. Toekomst recreatiegebied Caitwickerzand onzeker door komst ecoduct
  PREMIUM
  Video

  Toekomst recreatie­ge­bied Caitwicker­zand onzeker door komst ecoduct

  De komst van het ecoduct over de Kootwijkerweg heeft waarschijnlijk gevolgen voor de toegankelijkheid van recreatiegebied Caitwickerzand. Het ecoduct komt zo kort tegen het recreactiegebied nabij Kootwijk aan dat bezoekers de dieren kunnen verstoren. Voor terreinbeheerder Staatsbosbeheer is het te vroeg om te kunnen zeggen wat de gevolgen zijn. ,,Maar dat de komst van het ecoduct invloed heeft op de omgeving is wel zeker’’, zegt boswachter Laurens Jansen namens Staatsbosbeheer.
 2. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
  Vraag van de week

  Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

  De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn