Onder meer op de Laan van de Mensenrechten gaat 30 gelden als limiet.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer op de Laan van de Mensenrechten gaat 30 gelden als limiet. © Kevin Hagens

Apeldoorn grijpt in: snelheid rond centrum terug naar 30 km/u, fietsers en voetgangers krijgen voorrang

De maximumsnelheid op de centrumring in Apeldoorn gaat omlaag. Onder meer op de Laan van de Mensenrechten en Quarles van Uffordlaan is de limiet straks 30 kilometer per uur. Fietser en voetganger krijgen, als het even kan, hier en daar voorrang.

4 reacties

 • Johan Hoogeveen

  1 jaar geleden
  Echt.... Gemeente Apeldoorn, jullie sporen echt niet meer, dit is een zwaar ondoordacht plan , laan van de mensenrechten is juist gecreëerd toentertijd als doorgaande weg .
 • Y. Hafez

  1 jaar geleden
  Belachelijk. Maatregelen m. i. pas nemen als er juiste alternatieven zijn. Verbinding Noord - Zuid is nog steeds niet denderend.. Daarom rijdt verkeer nog steeds door get centrum hen.
 • A. Volmer

  1 jaar geleden
  Weer zo'n ondoordacht onzalig idee van de gemeente Apeldoorn. Ik voorzie nu al enorme opstoppingen tijdens de spits omdat de snelheid naar 30 gaat, dit heeft nog nooit gewerkt in welke gemeente dan ook en zal dus in Apeldoorn ook niet gaan werken. Dit idee zal als resultaat hebben dat er in het centrum een nog hogere concentratie uitlaatgassen zullen zijn. Hoe langer de spits, hoe langer stinkende auto's.
 • L. Verhagen

  1 jaar geleden
  Ik weet nu al wat er gaat gebeuren, mensen blijven hun gebruikelijke route gebruiken en passen hun snelheid niet aan. Zie Kalverstraat/Molenstraat. Deze twee straten zijn altijd druk en wie houdt er zich aan de 30 km/uur? Daarnaast zijn de deelauto en deelfiets een fantasie van de linkse lobby. De politiek begrijpt niet dat mensen niet uit hun auto te krijgen zijn.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Apeldoorner Sadik strijdt al 20 jaar samen met Koningin Máxima tegen schulden
  PREMIUM

  Apeldoor­ner Sadik strijdt al 20 jaar samen met Koningin Máxima tegen schulden

  Hij werkt 20 jaar samen met Koningin Máxima. Vorige week zagen ze elkaar in Apeldoorn, op een plek die voor Sadik Harchaoui veel betekent. De mede-initiatiefnemer van SchuldenlabNL voetbalde in zijn jeugd geregeld op een veldje waar nu roc Aventus staat. ,,Dat maakt me wel even sentimenteel. Toen ik hier vorige week was om de bijeenkomst voor te bereiden heb ik meer plekken uit mijn Apeldoornse jeugd bezocht.’’
  Apeldoorn