Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Apeldoorn mikt met sterk Oranje-profiel op welgestelde Duitse toerist

Apeldoorn hoopt de komende jaren duidelijk meer welgestelde Duitsers en Nederlanders te verwelkomen als dagtoerist. Het gaat zich daarvoor nog meer als Oranje-stad presenteren - iets wat ook de inwoners kunnen gaan merken.

Onder aanvoering van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) slaan Apeldoorn, Breda, Delft en Den Haag de handen ineen. De vier steden hebben alle een band met het koningshuis. Dat kan hier en daar nog beter worden uitgespeeld als toeristische troef, is het idee. Waarbij de vier steden er baat bij hebben als ze naar elkaar verwijzen. Iemand die Delft bezoekt vanwege de Oranje-historie, is vermoedelijk ook geïnteresseerd in Paleis Het Loo en andere koninklijke sporen in Apeldoorn.

  1. Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt
    PREMIUM
    Video

    Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt

    Het ruikt wel even. Noem het een ‘milde poep geur’. Maar pendelwormen zijn er dol op en planten gaan er waarschijnlijk flink van groeien. Over een paar maanden blijkt in de Apeldoornse parken of en hoe goed Bokashi voor de bodem is. Liefst 500 ton is gisteren over de stad verdeeld. ,,We doen het ene plantenvak wel en het andere niet’’, legt wijkbeheerder Koen Jager uit. ,,Zo kunnen we over een paar maanden goed de verschillen zien.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn