Meer dan een sobere upgrade van het recreatieve fietspad naar Vaassen voert de gemeente Apeldoorn niet uit. De gemeenteraad heeft een streep gezet door een fietssnelweg naar Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan een sobere upgrade van het recreatieve fietspad naar Vaassen voert de gemeente Apeldoorn niet uit. De gemeenteraad heeft een streep gezet door een fietssnelweg naar Epe. © Kevin Hagens

Apeldoorn zet alsnog dikke streep door fietssnelweg naar Epe

Apeldoorn investeert definitief niet in een fietssnelweg naar Epe. Die knoop heeft de gemeenteraad onder veel gemopper doorgehakt. Een week eerder had wethouder Wim Willems de deur voor die F50 nog op een kier gezet, maar die heeft de raad nu snel weer dichtgegooid. De omwonenden van de route mogen niet nog langer in onzekerheid worden gehouden, is het argument. Epe moet zonder Apeldoorn verder.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?