Volledig scherm
© Eigen foto

Apeldoorner (21) opgepakt voor overval op Kruidvat in Drenthe

Een 21-jarige man uit Apeldoorn wordt verdacht van het plegen van de overval op het Kruidvat-filiaal afgelopen woensdagochtend in Nieuw-Amsterdam. De man is vrijdag in zijn woonplaats aangehouden.

Eerder hield de politie al een 30-jarige Nieuw-Amsterdammer aan op verdenking van betrokkenheid. De overvaller dacht kort nadat de winkel open ging zijn slag te kunnen slaan. Hij bedreigde het personeel met een mes en riep dat hij geld wilde.

Waarschijnlijk ging het de man allemaal niet snel genoeg, want niet lang na binnenkomst ging hij er rennend vandoor.

De winkel aan het Marktplein ging daarna op slot en de politie spande een rood-wit lint voor de entree. De politie ging met vereende krachten op meerdere plekken in het dorp op zoek, sprak met meerdere getuigen en ook werden camerabeelden veilig gesteld.

  1. Moeder uit Apeldoorn bindt kind met luiers vast omdat er geen joint of shag in huis was

    Moeder uit Apeldoorn bindt kind met luiers vast omdat er geen joint of shag in huis was

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn