Volledig scherm
Jan Kloosterman. © ANP

Apeldoorner Jan Kloosterman nieuw gezicht van vakbond RMU

Apeldoorn Jan Kloosterman (41) wordt het nieuwe gezicht van de RMU. Hij volgt bij de christelijke vakorganisatie Peter Schalk op als raad van bestuur. Schalk stond een kwart eeuw aan het roer van de RMU en neemt eind dit jaar afscheid. 

Kloosterman - getrouwd, vier kinderen en ouderling in de Hersteld Hervormde Kerk - is in Apeldoorn gemeenteraadslid voor de SGP  en werkt momenteel als directeur onderwijs op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap. In februari gaat hij aan de slag in zijn nieuwe functie. Hij blijft wel gemeenteraadslid.

Schouder aan schouder

Ton de Jong, voorzitter van de raad van toezicht van de Reformatorische Maatschappelijke Unie, omschrijft Kloosterman als maatschappelijk betrokken en principieel bevlogen. ,,Deze tijd vraagt van christenen om schouder aan schouder present te zijn’’, reageert die op zijn aanstelling. ,,Samen mogen we laten horen wie we zijn en welke goede leefregels God voor het maatschappelijke leven geeft.”

De RMU heeft circa 17.000 leden. De vakorganisatie zegt jaarlijks bijna 6.000 duizend ledenzaken te behartigen en op te komen voor maatschappelijke belangen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn