Volledig scherm
PREMIUM
Creatief ontwerper Rep Ringel in zijn huiskamer bij zijn schilderij Arve: ,,Ik moet het nog wegbrengen naar de koper.’’ © Rob Voss

Apeldoorner Rep Ringel verkoopt bij eerste presentatie ál zijn schilderijen

Schilderijen maken had creatief designer Rep Ringel (56) tot een jaar geleden nooit gedaan, maar tijdens de eerste presentatie van zijn werk, op de Affordable Art Fair afgelopen weekend in Amsterdam, werden al zijn meegebrachte schilderijen direct verkocht. De Apeldoorner is beduusd van het resultaat. Dit smaakt naar meer, naar een tentoonstelling in Apeldoorn bijvoorbeeld.

Het zijn best grote schilderijen die Rep Ringel maakt. Twee meter bij twee meter groot zijn de grootste doeken, terwijl de kleinere vierkante schilderijen een meter meten. Het zijn abstracte voorstellingen, gemaakt met acrylverf. Bijna alle schilderijen hebben een grote hoeveelheid dunne verticale lijntjes, alsof de verf naar beneden gelopen is. Vooral de sfeer is belangrijk in de voorstellingen. De ene kijker ziet het melkwegstelsel, een ander herkent een bos.

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn