Volledig scherm
Britt Westrik en haar vriend Bart. Waren op Lombok tijdens aardbeving. © Britt Westrik

Apeldoorners Britt (25) en Bart (26) keren huiswaarts na derde schok

Apeldoorners Britt Westrik (25) en Bart Vrolijk (26) zijn op weg naar huis vanuit Indonesië, waar ze tijdens hun vakantie tot driemaal toe een aardbeving meemaakten op het eiland Lombok. 

,,Vrijdag landen ze op Hollandse bodem, waar ze hun ouders even goed vast zullen houden", zo laat vader Wilco Westrik weten. ,,Ze zijn gelukkig veilig. Oververmoeid en bekaf keren ze terug naar huis. Ze zijn er wel klaar mee."

Onheil lijkt de vakanties van Britt (25) en Bart (26) uit Apeldoorn te achtervolgen. Vorige week werd hun verblijf op het Indonesische Lombok opgeschrikt door een hevige aardbeving. En afgelopen zondag was het weer raak. 

De Apeldoorners probeerden Lombok vervolgens te verlaten, maar omdat ze lang niet de enige waren, ging dat uiterst moeizaam. Woensdag zijn ze uiteindelijk naar Bali gevlogen. ,,Daar hebben ze voor de derde keer tijdens hun vakantie een aardbeving gevoeld." Dat was de druppel. Aanvankelijk wilde het stel nog een paar dagen doorbrengen op Bali, maar na die laatste schok hebben Britt en Bart besloten om zo snel mogelijk huiswaarts te keren.

Kos

Vorig jaar was het Apeldoornse stel op het Griekse eiland Kos, toen er een aardbeving van 6.7 op de schaal van Richter de grond deed schudden. En tijdens de huidige vakantie was het dus drie keer raak. ,,Kennissen van ons grapten afgelopen week al: waar gaan Britt en Bart volgend jaar heen? Dan weten we welke plek we moeten mijden", zei vader Wilco zondag tegen de Stentor.

De families van Britt en Bart zijn vooral opgelucht dat ze naar huis komen en er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn