Volledig scherm
PREMIUM
Komen er nu wel of geen vuurwerkvrije zones in Apeldoorn? © ANP

Apeldoorners willen vuurwerkvrije zones, maar komen die er ook?

UPDATEKrijgt Apeldoorn al dit jaar vuurwerkvrije zones? Dat is de vraag nu zeventig procent van de inwoners daar voorstander van blijkt te zijn, volgens onderzoek van de gemeente. Als grootste tegenstander van vuurwerk in de Apeldoornse gemeenteraad pleit de Partij voor de Dieren daar wel voor. De grootste tegenstander van het uitgevoerde onderzoek VVD vindt dat echter geen abc'tje.

Het onderzoek werd in opdracht van de gemeenteraad uitgevoerd door Bureau Kennis en Verkenning uit Deventer, dat twintigduizend mensen benaderde. Volgens de gemeente is er met 4.788 deelnemers sprake van een representatief onderzoek. Dat wijst uit dat zeventig procent van de inwoners vuurwerkvrije zones wil, terwijl 58 procent van de inwoners het liefst zelfs helemaal geen consumentenvuurwerk meer in Apeldoorn wil.

  1. Eva uit Apeldoorn heeft borstkanker gen: ‘Ik dacht, wat ben ik blij dat ik mijn borsten nog héb!’
    PREMIUM

    Eva uit Apeldoorn heeft borstkan­ker gen: ‘Ik dacht, wat ben ik blij dat ik mijn borsten nog héb!’

    ‘Ik ben zo blij, zó blij! Ze zegt het met een grote glimlach op haar gezicht en het zijn niet eens haar woorden. Maar die van haar man, die dit een week lang diverse keren uitschreeuwde. Waarom? Omdat uit onderzoek onlangs bekend werd dat een preventieve borstamputatie bij het borstkankergen BRCA 2 niet noodzakelijk is. En laat Eva Siebelink uit Apeldoorn nou net dàt gen hebben. En laat zij nou enige tijd geleden besloten hebben haar borsten nièt te amputeren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn