Volledig scherm
PREMIUM
Verscheidene appartementen aan de Duivenlaan in Apeldoorn staan leeg. © Jeroen Pol

Apeldoorns appartementencomplex voor Turkse senioren staat grotendeels leeg

Van de negen appartementen aan de Duivenlaan in Apeldoorn Zuid, die zijn vrijgekomen voor ouderen met een Turkse achtergrond, staan de meeste nog leeg. Vorig jaar ontstond onrust onder de huidige bewoners van het appartementencomplex, die te horen kregen dat leegkomende woningen voortaan alleen nog verhuurd worden aan cliënten van thuiszorgorganisatie Waalstad.

De bewoners gaven toen aan bang te zijn dat het complex zou veranderen in een  'klein-Turkije', wanneer in een groot deel van de appartementen Turkse senioren zouden komen wonen. Op een 'klein-Turkije' lijkt het nog lang niet, sinds kort woont er één bewoner die thuiszorg krijgt van Thuiszorg Waalstad.  De thuiszorgorganisatie biedt op meerdere plekken in Nederland thuiszorg aan senioren met een Turkse achtergrond. 

  1. Miljoenentekort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantiehuisjes

    Miljoenen­te­kort Apeldoorn verdubbeld door uitspraak rechter over vakantie­huis­jes

    Een uitspraak van de Hoge Raad over recreatieterreinen heeft forse financiële gevolgen voor de gemeente Apeldoorn. Die schiet er dit jaar circa 2 miljoen euro bij in, doordat vanaf de vakantieparken nu minder belasting binnenkomt. Apeldoorn sluit het jaar af met een exploitatietekort van 6,5 miljoen (3,4 miljoen euro meer dan in mei werd verwacht) maar hoopt dankzij grondverkoop een miljoen in de plus te eindigen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn