Apeldoorns biermerk Puik kan in centrum spectaculair groeien

VIDEOHij doet al een hele tijd bewust niet aan reclame, zegt Richard Pool. De vraag naar zijn biertjes is namelijk veel groter dan waaraan hij vanuit z'n loods aan de Oude Apeldoornseweg kan voldoen. Als hij komende zomer zijn nieuwe onderkomen in het centrum van Apeldoorn in gebruik neemt, komt daar echter spectaculair verandering in. De productie van Puik Bieren wordt dan twaalf keer zo groot.

Hij ziet het al helemaal voor zich om aan de Beekstraat aan de slag te gaan in een ambachtelijke brouwerij met proeflokaal. Het is waar hij in de loop der jaren langzaam naartoe is gegroeid. Toen hij in 2015 na een lange ervaring als biermaker zijn eigen brouwerij startte, mijmerde Pool stilletjes al over het einde van zijn dienstverband bij Defensie. Tot z'n 55ste zou hij moeten dienen, dacht hij toen nog; daarna zou hij z'n handen vrij krijgen voor de brouwerij. Z'n pensioenleeftijd is inmiddels echter opgeschoven naar 59, zegt de bijna 50-jarige Apeldoorner. Dat betekent dat hij toch keuzes moet gaan maken...

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn