Volledig scherm
Renners van de opleidingsploeg Leopard rijden volgend jaar rond met het Apeldoornse Futurum op hun shirt. © eigen foto

Apeldoorns fietskledingmerk wil dat Tourwinnaar 2025 in haar kleding rijdt

Het Apeldoornse fietskledingmerk Futurum wil dat de winnaar van de Tour de France van 2025 in haar kleding rijdt. Volgend jaar steken ze de opleidingsploeg Leopard in het nieuw en dat ziet het bedrijf als een eerste stap.

,,Wij willen het hoogst haalbare’’, zegt Harmen van der Meulen van Futurum, ,,en dat is de Tour winnen.’’ Futurum Quality Gear is naar eigen zeggen het hardst groeiende fietskledingmerk in de Benelux en wordt alleen verkocht via FuturumShop dat in Apeldoorn zetelt. Het sponsoren van de opleidingsploeg is ‘de eerste stap in de internationale wielermarkt’. 

Fabian Cancellara

Leopard werd als wielerploeg vooral bekend toen tussen 2011 en 2013 onder anderen de broertjes Schleck en Fabian Cancellara er onder contract stonden. Sindsdien is het een opleidingsploeg.

  1. Samenwerking Isala en Gelre werpt vruchten af: ernstige complicaties na alvleesklieroperaties ver onder landelijk gemiddelde

    Samenwer­king Isala en Gelre werpt vruchten af: ernstige complica­ties na alvlees­klier­ope­ra­ties ver onder landelijk gemiddelde

    De samenwerking die Gelre Ziekenhuizen en Isala enkele jaren geleden zijn aangegaan op het gebied van oncologie, werpt zijn vruchten af. Het aantal complicaties dat na een alvleesklieroperatie optreedt, ligt in het Isala Oncologisch centrum ver onder het landelijke gemiddelde. Waar het landelijke gemiddelde over de laatste twee jaar op 27 procent uitkomt, is dat van Isala 15 procent.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn